Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού και Cyber Attacks

Oct 15, 2019 | BUSINESS & ENTERPRISE, CYBER RISK INSURANCE, D&O LIABILITY INSURANCE, General, LIABILITY INSURANCE

Share this article

Είτε μιλούμε για μια μεγάλη εταιρεία με ανεξάρτητο Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού είτε για ένα γραφείο που δημοσίευσε μια θέση εργασίας, σύντομα το mailbox τους θα γεμίσει με μηνύματα επίδοξων υπαλλήλων.

Πέραν της πληθώρας των υποψηφίων και των αναρίθμητων προσόντων που διαθέτουν, κάτι άλλο που πρέπει να εξετάζουν οι παραλήπτες αυτών των μηνυμάτων είναι το κατά πόσον το Βιογραφικό Σημείωμα είναι απαλλαγμένο από ιούς.

Η πιθανότητα κάποιο Βιογραφικό Σημείωμα να εμπεριέχει κάποιου είδους ιό είναι τεράστια. Στη περίπτωση δε, που το Βιογραφικό Σημείωμα εμπεριέχει κάποιου είδους ιό έχει επίσης δύο τινά. Από τη μια, ο υποψήφιος υπάλληλος μπορεί να έχει πέσει και αυτός θύμα κάποιας κυβερνο-επίθεσης με αποτέλεσμα να «μολυνθεί» ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής, και  κατ’ επέκταση εν αγνοία του να μολύνει και το σύστημα της εταιρείας που απέστειλε το Βιογραφικό του Σημείωμα. Από την άλλη, μπορεί κάποιοι χάκερς να επιλέξουν να διεισδύσουν στα αρχεία της εταιρείας σας μέσω της αποστολής Βιογραφικών Σημειωμάτων που θα έχουν κακόβουλο λογισμικό με καταστροφικά αποτελέσματα για την εταιρεία σας.

Ως εκ τούτου η σωστή εκπαίδευση των ατόμων που απαρτίζουν το τμήμα του Ανθρωπίνου Δυναμικού είναι επιτακτικά αναγκαία καθώς επίσης και ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης και διαχείρισης διαδικτυακών  απειλών. Αφού όπως έχει δηλώσει ο Κέβιν Χείλι, διευθυντή της εταιρείας Symantec Security, «αν ένα αντικείμενο είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να το βρει, και αν αυτό διαθέτει κάποιο λειτουργικό σύστημα, τότε μπορεί να πέσει θύμα χάκερ.» cked0 Me

RECENT NEWS & INSIGHTS