Ασφαλεια Ζωης: Γιατι Εσεις και ο Συντροφος σας Πρεπει να εχετε ξεχωριστη Ασφαλεια Ζωης

Apr 15, 2020 | Family Insurance, General, LIFE INSURANCE, PERSONAL & FAMILY

Share this article

Εσείς και ο/η σύντροφός σας είστε ομάδα. Μαζί, διαχειρίζεστε το νοικοκυριό σας, τις αγορές και τα μακροπρόθεσμα οικονομικά σας. Η ασφάλεια ζωής είναι κάτι που σας απασχολεί και εντάσσεται στον προγραμματισμό σας. Θα ήταν χρήσιμο να έχει ο κάθε ένας σας το προσωπικό του συμβόλαιο ασφάλισης ζωής;

Οι Λόγοι που και δύο Σύντροφοι Πρέπει να Έχουν ξεχωριστή Ασφάλεια Ζωής

Σε περίπτωση που αποβιώσετε πριν από το/τη σύντροφό σας τι θα γίνει, Είναι πιθανόν να αφήνετε σε αυτόν/η και σε άλλα μέλη της οικογένειάς σας οικονομικές υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα μια υποθήκη, δάνεια ή δίδακτρα. Εάν και οι δύο έχετε από μια ασφάλεια ζωής, μπορείτε να μετριάσετε τα έξοδα αυτά, ενώ θα έχετε και ένα άλλο συμβόλαιο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν στην περίπτωση που αποβιώσει και ο/η σύντροφός σας.

Μερικοί καλοί λόγοι για να αποκτήσετε τη δική σας ασφάλεια ζωής είναι:

  • Η αποζημίωση που θα λάβει ο/η σύντροφός σας σε περίπτωση θανάτου σας, θα τον/την βοηθήσει να ανταπεξέλθει.
  • Ο/Η σύντροφός σας, δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τις όποιες αποταμιεύσεις για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής στα απαιτούμενα επίπεδα.
  • Ένα τέτοιου είδους συμβόλαιο μπορεί να εξασφαλίσει στα παιδιά σας τα έξοδα των σπουδών τους.

Επειδή γενικότερα δεν υπάρχουν περιορισμοί για το τι θα καλυφθεί από μια αποζημίωση ασφάλειας ζωής, μπορείτε να συζητήσετε με το σύντροφό σας σε τι θα ήταν καλύτερο να δοθεί προτεραιότητα, πριν ένας εκ των δύο σας αποβιώσει! Και επειδή οι οικογενειακές ανάγκες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, πρέπει μεταξύ σας να υπάρχει συχνή συζήτηση και επαναξιολόγηση των όποιων ασφαλιστηρίων ζωής έχετε. 

Τι Είδους Ασφάλειας Ζωής Πρέπει να Έχω;

Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχει μεγάλη γκάμα σε ασφαλειών ζωής. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή σας, είναι η ηλικία, τα περιουσιακά σας στοιχεία και ο τρόπος ζωής που ακολουθείτε. Με τη βοήθεια του ασφαλιστικού σας συμβούλου μπορείτε να  αποφασίσετε ποιο είδος ασφάλισης ζωής ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και το/τη σύντροφό σας.

RECENT NEWS & INSIGHTS