Ασφάλιση Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης – Τι να προσέξετε

Aug 15, 2019 | Family Insurance, Group Life Insurance, Group Medical Insurance, LIFE INSURANCE, MEDICAL INSURANCE, PERSONAL & FAMILY

Share this article

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας έχει αναδείξει, πέραν των άλλων, ένα ακόμα πρόβλημα. Λόγω των περιορισμένων εισοδημάτων ο κόσμος πλέον δεν έχει εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Έτσι, το βασικό αγαθό του ανθρώπου, η υγεία του, είναι πλέον είδος πολυτελείας. Ένας τρόπος που μπορείτε να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μέσω της Ασφάλισης Υγείας.

Εντούτοις, πριν προχωρήσει κάποιος στη σύναψη Ασφάλειας Υγείας πρέπει να λάβει υπόψη του τις εξής παραμέτρους:

  1. Εξαιρέσεις: Αν και πολλοί συνάπτουν ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Υγείας με βάση το κόστος, καλό θα ήταν να λαμβάνονται υπόψη αρχικά οι εξαιρέσεις. Πολλές φορές οι εξαιρέσεις, δηλαδή οι λιγότερες καλύψεις μπορεί να κάνουν ένα Ασφαλιστήριο Υγείας ουσιαστικά άσκοπο.
  2. Κόστος: Μια άλλη παράμετρος στην απόφαση σας σε σχέση με το κόστος είναι το ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για Ασφάλεια Υγείας. Ανάλογα με το ποσό που διαθέτετε μπορείτε να εξετάσετε διαφορετικές επιλογές με λιγότερες ή περισσότερες καλύψεις.
  3. Ασφαλιστικός Σύμβουλος: Ένας από τους βασικούς παράγοντες, είναι ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος. Μην ντραπείτε να τον ρωτήσετε ότι δεν καταλαβαίνετε, πείτε του να σας εξηγήσει σε απλή και κατανοητή γλώσσα όλες τις καλύψεις και εξαιρέσεις του συμβολαίου σας. Επίσης ζητήστε του να σας παρουσιάσει περισσότερες από μια επιλογές ασφαλιστικών συμβολαίων. Έτσι θα είστε σε θέση να συγκρίνετε τα συμβόλαια που κυκλοφορούν στην αγορά και να επιλέξετε αυτό που πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες σας. Ζητάτε να σας δίνονται πάντα όλες οι πληροφορίες γραπτώς.
  4. Καλύψεις εκτός Κύπρου: Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι εάν η ασφάλιση που επιλέγετε καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώσω βρίσκεστε στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα εάν είστε φοιτητής ή επιχειρηματίας που ταξιδεύει συχνά. Θα εκπλαγείτε πόσα ασφαλιστήρια δεν παρέχουν τέτοια κάλυψη.
  5.  
  6. Ύπαρξη συμβεβλημένων γιατρών και νοσοκομείων: Η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να διαθέτει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών ή/και  νοσοκομείων. Βεβαιωθείτε ότι έτσι κι αλλιώς σας παρέχετε η ευχέρεια ελεύθερης επιλογής ιατρού/νοσοκομείου/χώρας/είδος περίθαλψης χωρίς περιορισμούς.  

 

RECENT NEWS & INSIGHTS